fbpx

Toyota Hilux lanserar ”The One”: ”För dem som vill ha något unikt”

Tillsammans med Trucker har Toyota Professional tagit fram Toyota Hilux ”The One”, en specialversion av en bil som i grunden är en Hilux, fast utrustad med tillbehör och specialutrustning från just Trucker.

– The One är en bil för dem som vill ha något unikt och som alltid vill ta sig fram, oavsett väder och väglag. Den är också unik då det enbart kommer byggas en bil, därav namnet ”The ONE”, säger Henrik Norgren som är LCV Manager på Toyota Professional.

Jaktdagar kan verkligen vara varierande. Ena dagen är det fullt med jägare i bilen som ska sättas ut på svåråtkomliga pass, en annan dag är det utrustning och röjsågar som ska transporteras ut – och då och då kan det handlar om en personbil har kört fast och då är det bra att ha en potent bil med mycket kraft som kan dra loss det mesta.

– Oavsett vart du är på väg och vad du ska göra så kommer Hilux att ta dig dit. Legendariska och kraftfulla Hilux har en kapacitet på upp till 3,5 tons dragvikt, vilket gör att inget uppdrag blir för stort, förklarar Henrik Norgren.

Och tillägger:

– Att köra en Toyota Hilux är en trygghet och en försäkran att uppdraget du har för dagen, vare sig det är att köra i branta backar, på leriga vägar eller i kraftig lutning så kommer du fram. Du kommer dit och hem igen.

Madeleine Pettersson är en erfaren och meriterad jägare som har stor erfarenhet av jakter såväl i Europa som i Sydafrika. Madeleine har även kört Toyota i flera år, något som satt ytterligare guldkant på äventyren. Hon utvecklar:

– Hilux är känd för sin robusthet och tillförlitlighet. Med hög markfrigång, kraftfull 4WD-kapacitet och en stark motor klarar den alltid av att ta sig fram, något som är perfekt när man behöver navigera på skogsbilvägar under jaktexpeditioner, säger hon.

Bidrar till självsäker känsla

Hon berättar att det robusta bygget och de avancerade funktionerna bidrar till en självsäker känsla bakom ratten.

– Det kan öka njutningen och spänningen vid jakt då du vet att du kan lita på din bil i alla situationer.

– Att ha en Hilux som jaktbil betyder att du kan fokusera mer på själva jakten och känna dig mindre orolig på dåliga skogsvägar. Den ger en helhet och en bra känsla för en lyckad jakt, säger Madeleine gällande den upphöjda upplevelsen.

Trucker grundades 1986 med ett gediget bilintresse som drivkraft. De erbjuder pickupägare ett komplett sortiment av tillbehör med enastående urval av flaktäckningar och design och tillverkning av tillbehör i rostfritt stål till samtliga på marknaden förekommande bilar. Johan Vikstedt, försäljningsansvarig på Trucker, berättar att många drömmer om att ”kitta” sin bil, alltså utrusta den med specialdetaljer och produkter. Dock vill han varna för att det finns många saker att välja mellan och beakta – och en hel del fallgropar som ska försöka undvika.

– Det gäller att inte köpa fel, det kan nämligen bli både dyrt och göra att bilen inte räcker till för vad som var tänkt, säger han.

Johan Vikstedt framför The One. Foto: Marcus Bjärneroth

Låt behovet styra

Avslutningsvis så delar Johan med sig av några tips gällande hur man bör tänka när man utrustar sin bil.

– De flesta tänker mer på utseende än funktion, att det är en ”kosmetisk” aktivitet. Jag tycker att det är behovet som ska styra. Sedan tycker jag alltid att det ska vara snyggt, men jag brukar säga att funktion kommer före stil. Köp efter rätt behov och tänk långsiktigt för det du ska ha bilen till, säger Johan som har trivts med att vara med och ta fram denna unika bil.

– Det har varit väldigt roligt. Jag är själv jägare och vet vad jag förväntar mig av en riktigt ordentlig jaktbil.

Fotnot: Missa inte chansen att spana in Toyotas monter under helgens Swedish Game Fair på Wenngarn.

Text & foto: Marcus Bjärneroth