fbpx

Motor

Stort motorintresse? Under Swedish Game Fair kan man traditionsmässigt ta del av häftiga pickuper, coola fyrhjulingar och monster till UTV-maskiner! Under 2024 års upplaga är dessutom succén från senast tillbaka, nämligen Årets Jaktbil! Har din bil vad som krävs?

Årets Jaktbil är tillbaka!

Det finns en bred och unik jaktbilskultur i Sverige och på Swedish Game Fair får den chansen att breda ut sina vingar ytterligare. Premiärupplagan av Årets Jaktbil blev en succé och på årets mässa blir det en repris! Initiativtagaren, jägaren och motorentusiasten Leif Fredriksson fick idén när han och dottern satt i bilen på väg ut på nästa jaktäventyr.

– Vi pratade om att det finns väldigt många jaktmässor och att det vore kul om det kunde hända någonting speciellt. Där och då föddes idén om en jaktbilsutställning, säger Leif Fredriksson.

Leif Fredriksson har sedan länge haft ena benet i jaktvärlden och det andra inom rallysporten. Han har A-licens och har både tävlat och agerat kartläsare sedan unga år. Genom Årets Jaktbil hoppas han kunna inspirera och att andra motorintresserade ska få en chans att träffa likasinnade. Han berättar att det ofta är mycket snack på mässor och på sociala medier om hur man utrustar sin bil med belysning och inredning och så vidare.

– De flesta som håller på med jakt måste dessutom ha en bil för att ta sig någonstans. Det handlar om att gå runt och titta och byta idéer om sina fordon, om hur man gör med sina hundar och så vidare, helt anspråkslöst.

Vad gäller Leifs egna drömjaktbil så har han ändrat inställning under årens lopp.

– Förut var det bilar som var stora och som tog sig fram bra. Men stora bilar drar ofta mycket bränsle, säger Leif som numera prioriterar och tänker annorlunda.

För många jägare, Leif inkluderad, är det mycket ideellt arbete och många timmar och mil bakom ratten under en jaktsäsong. Leif berättar att han vill ha den optimala bilen så att han kan åka billigt.

– De ställer upp på gods och gårdar över hela Sverige och åker väldigt mycket bil gratis. Jag värnar om miljön och man måste tänka på framtiden, avslutar han.

Ansök om att medverka med din bil!

Vill du ha chansen att medverka på Swedish Game Fairs jaktbilsutställning? Fyll i dina uppgifter och bifoga en eller flera bilder på din bil! Du kontaktas i god tid före mässan om din ansökan godkänns.