fbpx

Torbjörn Larsson inför årets mässa på Wenngarn: ”Kommer få en riktig Game Fair-känsla i slottsmiljö”

Den 31 maj till 2 juni är det åter dags för Swedish Game Fair. Den här gången i en barockmiljö utöver det vanliga, på Wenngarns Slott i Sigtuna. Mässgeneral Torbjörn Larsson ser fram emot att påbörja ett kapitel på en historisk plats tillsammans med besökare, utställare och övriga inblandade.

– Under mässan kommer man ha slottet som en fond och besökarna kommer röra sig i alléer och gångar inne i den här fina slottsparken. Man kommer få en riktig Game Fair-känsla i slottsmiljö, säger han.

Wenngarns historia sträcker sig över 1 000 år tillbaka och innefattar både Vasaätten, riddare och adelsmän – och inte minst arkitektur i framkant. Torbjörn berättar att potentialen är stor och att det är en väldigt spännande plats att arrangera en mässa på.

– Det är mitt i slottsparken. Slottet kommer vara fond och besökarna kommer gå runt i alléer och gångar inne i den här fina slottsparken. Man kommer få en riktig Game Fair-känsla i slottsmiljö. Det är jättekul, säger Torbjörn.

Och fortsätter:

– Området har verkligen stor potential. De som driver Wenngarns Slott vill skapa event där för framtiden och vi är det första stora eventet ut på plats. Det kommer att vara spännande; både att utveckla mässan på platsen, men även att följa med på Wenngarns resa.

Den centrala känslan på området är något som genomsyrar årets upplaga. Besökarna kommer ha nära till allting; till utställarna, till hundarna, till skjutbanan och så vidare. Dessutom är kommunikationerna ypperliga i vad som brukar beskrivas som Sveriges mässkluster.

– Både Kista och Arlanda Stad är nära, vilket inte minst är en fördel när det gäller att få hit spännande profiler och gäster som ska flyga in, säger Torbjörn Larsson.

– Dessutom finns det oerhört mycket boendemöjligheter. Sigtuna är Sveriges fjärde största hotellstad.

Swedish Game Fair

Många höjdpunkter väntar

Under mässdagarna väntar uppvisningar och aktiviteter för hela familjen. I skrivande stund är programmet långtifrån komplett, men Torbjörn avslöjar några höjdpunkter.

– Världsmästaren och uppvisningsskytten Raniero Testa kommer finnas på plats. Hundprogrammet och hundtorget kommer bli jättestort med massor med jakthundsraser. Vi uppmanar alla att ta med sina hundar. Det är ett ypperligt tillfälle för den som ska skaffa ny jakthund och/eller vill fördjupa sina kunskaper på det området.

– På skjutfältet kommer det vara mycket aktiviteter, bland annat prova-på-skytte. Är man motorintresserad så kan man se häftiga pickuper och ATV. Dessutom är succén från senast, Årets jaktbil, tillbaka, säger Torbjörn Larsson.

Stort matutbud

Även mat är något som kommer ta stort plats under årets upplaga. Torbjörn lovar att ingen ska behöva gå hungrig under Swedish Game Fair.

– Det kommer finnas båda gamla och nya aktörer på plats för att bjuda på fantastiska kulinariska viltmatsupplevelser. Det kommer finnas flera serveringar på området och flera nya aktörer kommer göra matshower, bland annat stjärnkocken Daniel Couet och yrkesjägaren Lubbe Garell som genom sin gemensamma YouTube-kanal Shots & Pots tar med tittarna på jakt- och matäventyr ute i världen.

Få med sig en upplevelse

En annan nyhet är att Vildmarken kommer göra den officiella mässtidningen.

– Det är jättekul att Vildmarken är mediapartner. De har ju varit med i många år nu, säger Torbjörn och hälsar alla framtida besökare välkomna.

– När man landar på Swedish Game Fair så ska man känna att man har fått med sig en upplevelse, avslutar han.