fbpx

Svenska Hundfoder brinner för premiumfoder: ”Kvalitet är det primära”

Svenska Hundfoder är ett litet familjeföretag beläget strax söder om Skövde i Västergötland. Nu har de 40 års erfarenhet och är i dag en av Sveriges största hund- och kattfodertillverkare. Swedish Game Fair ser de som ett ypperligt tillfälle att förbättra sina produkter ytterligare.

– Att som tillverkare få direktkontakt med slutkunden och kunna diskutera tankar och idéer från kunder ger oss otroligt mycket i vårt arbete för att utveckla våra produkter. Det är så vi kommer framåt, säger Erika Quist, säljare på Svenska Hundfoder.

Erika berättar att företaget startades 1982 av Leif Johansson och att det i dag är dottern Sandra som tagit över. Totalt är de nio anställda – och flaggskeppet är utan tvekan det populära hundfodret Carrier. Erika utvecklar:
– Carrier hundfoder är ett superpremiumfoder där kvalitet är det primära och vår filosofi är att aldrig tulla på denna. Vi använder alltid så lokalproducerade råvaror som går och med hög kvalitet. Har vi en hög kvalitet på råvaran får vi också en bra slutprodukt, säger hon.

Och tillägger:
– Carrier-serien är vetefri, förutom Carrier Original som är vårt basfoder. I vår Carrier-serie finns foder för alla stadier i livet och alla olika aktivitetsnivåer. Från valp till senior, från den normalaktiva hunden till den högaktiva jakthunden.

Nu ser gänget bakom Svenska Hundfoder fram emot Wenngarn.
– Att få träffa våra kunder på mässor tycker vi är fantastiskt roligt och givande så vi ser verkligen fram emot Swedish Game Fair.

Vad kommer hända hos er?
– På Wenngarn kommer vi finnas i Vildmarkens monter. Det kommer bland annat finnas smakprover och självklart erbjuder vi foderrådgivning för att komma fram till det bästa fodret för just din hund, avslutar Erika Quist.