fbpx

Strasser Swedens resa fortsätter: ”Mål att vara en av Sveriges ledande leverantörer”

Grunden i Strasser Swedens verksamhet började med Bössmakeriet som startades av Filip Örnerkrans på Fävikens Egendom i Jämtland 1999. Under åren har de främst arbetat med tillverkning av custom-vapen, men också en hel del med anpassningar och reparationer. Nu ser Filip och resten av gänget fram emot att möta mässbesökarna.

– Vi är så stolta över de varumärken vi representerar! Att då träffa gamla och nya kunder och andra jägare och skyttar i samband med mässor är någonting vi verkligen uppskattar.

Filip Örnerkrans berättar att de efter en period av seriösa tester gällande funktion, precision och användarvänlighet 2016 började arbetet som generalagent för Strasser i Sverige.

– Det har varit en mycket spännande resa att bygga upp ett relativt okänt varumärke. 2020 Utökades agenturen med BONE bipods och 2022 kom den nya RS700-modellen, säger han.

Och tillägger:

– Vårt mål är att vara en av Sveriges ledande leverantörer av högkvalitativa produkter och hantverk inom främst jaktvapen och bössmakeri.

Om ni får skryta lite! Varför ska man välja er!?
– De modulära vapnen från Strasser har under åren sedan den första modellen nådde marknaden 2005 (RS05), utvecklats ytterligare till fantastiska vapen. Både grundmodellerna RS 14 & RS SOLO har förfinats och är idag på många sätt ett helt annat vapen än den första modellen.

– Vi anser att vapnen från Strasser i dag hör till den absoluta toppen av vapen med rakrepetermekanism på marknaden. Det finns i dag många olika modeller och 26 olika kalibrar att välja mellan. Dessutom finns piporna i olika profiler och längder. 2022 lanserades också det senaste tillskottet i RS700-modellen. Det är världens första rakrepeter byggd med Remington 700-footprint. Det innebär att modellen kan hantera alla eftermarknadskolvar och chassin, alla AICS-kompatibla magasin och underbeslag, eftermarknadspipor och avtryckarsystem avsedda för Remingtons 700-system.

Detta ger närmast oslagbara variationsmöjligheter; allt ifrån ett mycket lätt jaktvapen till ett potent tävlingsvapen för PRS.

– Tack vare grunden i Bössmakeriet erbjuder vi också ytterligare kundanpassningar utöver det stora utbudet från Strasser. Vi erbjuder snabb och kompetent service vid behov, vilket gör köpet av en Strasser till en trygg affär.

Swedish Game Fair närmar sig! Vad känner ni inför Wenngarn?
– Swedish Game Fair har ju blivit någonting av ett måste genom åren. Det ska bli mycket roligt att uppleva det nya området på Wenngarns slott. Mässorna ger också ett viktigt tillfälle att känna av stämningar i branschen och träffa kollegor inom vårt skrå.

Experter på plats

I montern kommer de visa upp de flesta modellerna från Strasser.

– Både nya RS700, RS14 och RS SOLO finns att klämma på i montern. Mathias och Caroline Strasser kommer att vara med på mässan så har du specifika frågor kring vapnen har vi experter på plats. Vi kommer också ha med representanter för kikarsikten från DDoptics som har ett nära samarbete med Strasser. DDoptics kikarsikten är tillverkade i Japan. Dessutom finns det möjlighet att känna på de fantastiska benstöden från BONE, säger Filip som hoppas på många besökare och mycket feedback under dagarna på Wenngarn.

– Vi ser fram emot att möta just dig i vår monter under mässdagarna. Vi lovar att våra vapen kommer ge dig något att fundera över när det är dags för något nytt i garderoben, avslutar han.