fbpx

Sportec ser fram emot att känna mässpulsen: ”Blir kul att träffa branschfolk och kunder i trevlig miljö”

Sportec är en sportskyttebutik som erbjuder allt man behöver inom just sportskytte, fältskytte, IPSC och PPC, både på webben och i den fysiska butiken i skånska Åkarp. Bland personalen hittar man idel ädel skytteadel med förankring i olika delar av skyttet och inom föreningsvärlden.

– Vi har såväl svenska mästare som världsmästare bland personalen, i allt från ISSF Sportskytte, PRS, IPSC, Fältskytte, Precisionskytte och PPC. Vi är även många på firman som har jakt, hundar och friluftsliv som stora intressen och har därför en otrolig bredd inom dessa områden, Johan Ahlbeck, VD på Sportec.

1963 bildades Sportutrustning AB av Erik Torgander. Tidigt fokuserades det på att leverera kvalitativ utrustning för sportskytte och tävlingsskytte. Från början drevs verksamheten från Eriks privata bostad, men efterhand som företaget växte och verksamheten blev större så var det dags att söka nya och större lokaler. Gamla stationshuset i skånska Åkarp, nära Lund, förvärvades och företagets namn ändrades till Sportec. Vid stationshuset anlades även en skjuttunnel så det gick att provskjuta krutvapen.

– Erik var under många år ute på tävlingar och introducerade aktivt storsäljande varumärken som Unique och Feinwerkbau, två moderna vapenfabrikat som bidragit till företagets tillväxt och som hamnat i händerna på många aktiva och duktiga skyttar runtom i landet, berättar Johan.

Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna. Företaget har växt ytterligare och 2016 flyttade de in i nya lokaler, åter igen i Åkarp, där verksamheten fortfarande bedrivs.

– Vi är i dagsläget tolv anställda och säljer/distribuerar vapen från Ruger, CZ, Glock, Feinwerkbau och Anschütz på den svenska marknaden, säger Johan Ahlbeck.

– De senaste spännande tillskotten till utbudet är CZs och Anschütz gevärs- och jaktsortiment och ett större fokus mot att distribuera jaktgevär till återförsäljare. Vi representerar även många andra varumärken för tillbehör och ammunition.

Sportecs butiksverksamhet har länge bedrivits från skånska Åkarp.

Swedish Game Fair närmar sig! Vad har ni för tankar och känslor inför Wenngarn?

– Det ska bli väldigt kul att träffa branschfolk och kunder i trevlig miljö och få chansen att visa upp utbudet från våra leverantörer; CZ, Ruger och Anschütz på främst jaktsidan. Det ska även bli kul att se hur tankarna går kring AR10/AR15 inom jaktbranschen efter väldigt stort tryck vi sett under höst/vinter.

Vad ger dessa mässor er?

– Framförallt möjligheten att komma ut och träffa användarna av produkterna från de leverantörer och varumärken som vi representerar, men även att träffa andra i branschen. Olika evenemang och mässor brukar vara ett bra sätt att träffa kunder och diskutera och få feedback på de produkter du erbjuder, säger Johan.

Och avslutar:

– Vi kommer att ha personal på plats för förevisning av vapen från Ruger, CZ och Anschütz. Även personal från tillverkarna kommer sannolikt att finnas på plats och kommer kunna svara på frågor om vapen. Det kommer också finnas möjlighet att klappa en skelögd vorsteh som heter Lennart om man har lite tur!