fbpx

Pinewood är stolta över sitt småländska arv: ”Man hittar oss mitt i verkligheten”

Småländska familjeföretaget Pinewood brinner för ett aktivt friluftsliv. Passionerat och med en stor portion kunnande som framgångsrecept har de skapat kläder och utrustning inom outdoor, jakt, fiske och hundsport sedan 1996.

– Vi vill att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv, något som i sin tur bidrar till ett ökat välmående, säger Charlotta Malmberg, marknadschef på Pinewood.

Det råder ingen tvekan om att Pinewood är stolta över sitt småländska arv. De finns representerade både i Sverige och i Europa, men huvudkontoret finns där de trivs som allra bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood själva beskriver det som att man hittar dem ”mitt i verkligheten”.

– Två av våra kärnvärden är passion och trovärdighet och det är viktigt för oss att leva som vi lär. I vår personalstyrka hittar du passionerade, kunniga medarbetare som jobbar med sitt stora fritidsintresse.

Produktutvecklingsteamet som designar jaktprodukterna är erfarna jägare, något som gör att de vet vad som krävs när det kommer till jaktutrustning.

– Vår ambition är att du med Pinewood varje dag ska känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen, oavsett årstid och väder, säger Charlotta.

Pinewoods engagemang sträcker sig även bortom kläder och utrustning. Sedan flera år tillbaka är de aktiva med olika initiativ där de i perioder oavkortat skänker vinsten från alla köp via den svenska e-handeln (på www.pinewood.eu) till cancerforskningen.

–  Exempelvis har vi under Black Week valt att skänka vinsten i stället för att sänka priserna, då vi vill göra en insats som känns bra i hjärtat snarare än att uppmuntra till köphets, säger Charlotta.

Och tillägger:

– Statistiken visar att en av tre människor får cancer, men alla drabbas. Team Pinewood är inget undantag från statistiken. Inom vårt team har flera av oss personligen upplevt den svåra verkligheten av cancer, antingen genom att själva fått en hjärtskärande cancerdiagnos eller som anhöriga till familjemedlemmar och vänner som kämpar mot denna fruktansvärda sjukdom. Därför ligger det här engagemanget oss mycket nära hjärtat och det är en självklarhet för oss att bidra på det sätt vi kan.

Värdefull feedback från konsumenten

Närmar blickar de fram emot Swedish Game Fair, något som ger företaget en möjlighet att få en bra och nära kontakt med konsumenten – och en chans att få värdefull feedback.  

– Dessutom får vi en chans att visa upp vårt sortiment, både för de som ännu inte känner till oss och för våra återkommande kunder.

– Det är otroligt spännande att få möjligheten att vara på plats på ännu en jaktmässa. Vi ser fram emot att se vad Wenngarn och dess miljöer kan ingjuta för inspiration för kommande jakter. Vi hoppas såklart på många besökare och fint väder!

Vad kommer hända i er monter?

– Vi kommer att visa upp befintliga klassiker, plus ännu inte visade nyheter för kommande säsong höst/vinter 2024. Besök oss och få chansen att klämma och känna på vårt prisvärda sortiment. Passa även på att få en pratstund med vår kunniga personal. Var först med att upptäcka och inspireras av våra nya produkter före alla andra, avslutar Charlotta.