fbpx

PAW of Sweden vill uppfylla hundarnas och hundägarnas förväntningar: ”Förtjänar produkter med funktion och kvalitet”

Med mottot “Designade produkter för arbetande hundar och aktiva människor” har PAW of Sweden ända sedan starten 2006 gjort ett betydande avtryck på marknaden för produkter och utrustning till hundar, hundägare och jägare. Grundaren Petronella Lindmark insåg att de befintliga produkterna på marknaden inte levde upp till hennes krav på kvalitet och funktionalitet och beslutade därför att ta saken i egna händer.

– Jag startade PAW of Sweden för att tillverka produkter som uppfyllde både mina egna och andra hundägares förväntningar.

Petronella är själv jägare och hundägare sedan länge och den kunskapen och erfarenheten har varit viktiga pusselbitar för att kunna utveckla nya produkter som gör skillnad ute på marknaden.

– Efter 55 år som hundägare, varav 40 år med retriever kan hon dra nytta av denna erfarenhet och skapa produkter som verkligen fyller en funktion och möter verkliga behov.

I dag erbjuder PAW of Sweden ett brett utbud av produkter som säljs både nationellt och internationellt direkt till återförsäljare och slutkonsument.

– Oavsett var produkterna köps, är kvaliteten alltid densamma, säger Petronella och berättar att de arbetar med material som är speciellt producerade för PAW of Sweden.

Tillverkningen sker huvudsakligen i företagets nya hemvist, Leksand, där varje produkt noggrant testas av aktiva hundägare inom alla gebit för att säkerställa kvalitet och funktionalitet.

Vill minimera miljöpåverkan

Företaget har ständigt en stark betoning på miljömedvetenhet. Oavsett om det handlar om design, materialval, tillverkning eller distribution så är företagets filosofi att minimera sin miljöpåverkan.

– PAW väljer enbart producenter som kan uppvisa såväl bra socialt engagemang för sin personal som ett hållbart företagande, säger Petronella och berättar att PAW of Sweden har döpt sitt miljöarbete till ”PAW Planet”.

Sedan 2006 har företaget aktivt deltagit i mässor och evenemang runt om i Sverige och internationellt.

– Att vara en del av Swedish Game Fair är alltid en glädje, där vi ser fram emot att träffa både nya och gamla kunder i vår monter. Under mässans gång kommer vi att introducera flera spännande nyheter och erbjuda våra kunder chansen att vinna fina produkter av hög kvalitet varje dag. Vinnarna kommer att presenteras efter mässan, säger Petronella och avslutar:

– Välkommen att besöka oss i monter A:32 för en givande och inspirerande upplevelse!