fbpx


Jaktbilsutställning på Skokloster

Det finns en bred och unik jaktbilskultur och under Swedish Game Fair i maj är det premiär för vår Jaktbilsutställning i samarbete med Leif Fredriksson.

Premiär för Swedish Game Fair Jaktbilsutställning: "Vill inspirera och ge andra motorintresserade en chans att träffa likasinnade"

Det finns en bred och unik jaktbilskultur i Sverige och nu kommer den snart få chansen att breda ut sina vingar ytterligare. Jägaren och motorentusiasten Leif Fredriksson har nämligen tagit initiativ till en jaktbilsutställning som har premiär i maj under Swedish Game Fair. Idén fick Leif när han och dottern, lämpligt nog, satt i bilen på väg ut på nästa jaktäventyr.

– Vi pratade om att det finns väldigt många jaktmässor och att det vore kul om det kunde hända någonting speciellt. Där och då föddes idén om en jaktbilsutställning, säger Leif Fredriksson.

Leif Fredriksson har sedan länge haft ena benet i jaktvärlden och det andra inom rallysporten. Han har A-licens och har både tävlat och agerat kartläsare sedan unga år. Han berättar att ingen har gjort en bilutställning för den ultimata jaktbilen på en mässa tidigare och genom detta initiativ hoppas han kunna inspirera och att andra motorintresserade ska få en chans att träffa likasinnade.

Jaktbilsutställning

Leif Fredriksson ser fram emot att träffa andra motorentusiaster under mässan.

– Det är mycket snack på mässor och på sociala medier om hur man utrustar sin bil med belysning, inredning och allt vad det nu innebär så jag tänkte att det här vore väl någonting att hugga tag i lika fullt som att man åker till en bilmässa i Jönköping kring påsk och tittar på extrema bilar.

– De flesta som håller på med jakt måste dessutom ha en bil för att ta sig någonstans. Det handlar om att gå runt och titta och byta idéer om sina fordon, om hur man gör med sina hundar och så vidare, helt anspråkslöst.

Vad gäller Leif egna drömjaktbil så har han haft många tankar och idéer under årens lopp.

– Förut var det bilar som var stora och som tog sig fram bra. Men stora bilar drar ofta mycket bränsle, säger Leif som numera prioriterar och tänker annorlunda.

”Måste tänka på framtiden”

Leif berättar att han vill ha den optimala bilen så att han kan åka billigt. För många jägare, Leif inkluderad, är det mycket ideellt arbete och många timmar och mil bakom ratten under en jaktsäsong.

– De ställer upp på gods och gårdar över hela Sverige och åker väldigt mycket bil gratis. Jag värnar om miljön och man måste tänka på framtiden.

– Det kanske blir el, eller gas? frågar sig Leif som dock ställer sig lite tveksam till det sistnämnda, inte minst eftersom han till vardags jobbar på Räddningstjänsten.

Fotnot: Anmälan kan göras fram till fredag den 29 april.

Ansök om att medverka med din bil!

Vill du ha chansen att medverka på Swedish Game Fairs Jaktbilsutställning? Fyll i dina uppgifter och bifoga en eller flera bilder på din bil! Du kontaktas i god tid före mässan om din ansökan godkänns.

PS! Ansökte du föregående år när mässan blev inställd till följd av pandemin? Då måste du ansöka på nytt inför 2022.