fbpx

INEOS Grenadier har anlänt till Sverige: ”En engelsk terrängbil på riktigt”

INEOS Grenadier är en engelsk terrängbil – och slutresultatet av en kombination mellan robust brittisk andra och tysk ingenjörskonst. Nu hoppas de på många nyfikna besökare i sin mässmonter under Swedish Game Fair.

– INEOS Grenadier är en engelsk terrängbil på riktigt! Det räcker med att man sätter sig bakom ratten så förstår man vad vi menar, säger Andreas Rosén som är Head of Brand på Hedin Adventure Car, som i sin tur är importör/generalagent för INEOS Grenadier.

Hedin Adventure Car är ett bolag inom Hedin Group, som är en av Europas största privata bilåterförsäljare. Som importör har de lanserat INEOS-bilen på sju europeiska marknader (Sverige, Norge, Finland, Schweiz, Belgien, Luxemburg och Holland) – och det är bara början.

– Vi håller på med att etablera oss i Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg där vi jobbar mot våra marknader.

Nu är de spända inför vad som väntar på Swedish Game Fair på Wenngarn.

– Vi hade precis ett event på Grythyttan där vi gästade många av Europas jaktjournalister och influensers så det ska bli väldigt kul att träffa dem igen. Vi har även en riktigt rolig monter så jag rekommenderar verkligen att man tittar förbi.

Andreas berättar att mässor som Swedish Game Fair är av stor betydelse för ett nytt bilmärke som Hedin Adventure Car.

– Det betyder väldigt mycket; dels vikten av att placera bilen i rätt miljö, dels en chans att träffa nya kunder och dels att knyta till sig nya samarbetspartners.

I montern kommer de att visa upp hela sitt produktutbud, inklusive den populära Station Wagon-modellen och den nyligen lanserade Quartermaster-pickupen.

– System Edström kommer att visa en specialbyggd Grenadier som vi är väldigt förväntansfulla att visa upp.

Spännande aktiviteter väntar

Förutom fantastiska bilar kommer montern enligt uppgift vara värd för flera spännande aktiviteter och gäster.

– Lubbe Garell från Shots & Pots är med oss i montern. Han kommer att sälja kokböcker och merchandise. Lubbe kommer även vara på stora scenen och visa hur man styckar och förbereder inför viltmatlagning. Skitjakt, med Kristian Bartos och Erik Olofsson, kommer att livepodda från vår monter. De kommer köra lite roliga tävlingar och inspel under hela helgen, säger Andreas Rosén.

Och avslutar:

– Jon Hertov håller MasterClass i vinschning, däcktryck och terrängbilskörning. System Edström visar upp sin specialbyggda Grenadier, 2-sätes. Vi kommer även bjuda på exotiska charkuterier från Eriksbergs Vilt och Natur.