fbpx

Hedin US Motor vill visa upp Ford-150 för mässpubliken: ”Svårt att missa en sådan bil”

Världens mest sålda pickup, Ford-150, har landat i Sverige – och nu är den amerikanske ikonen redo att charma mässbesökarna under Swedish Game Fair.

– Jag tror inte att någon kommer missa att Ford F-150 har intagit Wenngarns slott. Det är svårt att missa en sådan bil, den tar för sig, säger Maria Ågerup, Head of Communications, på Hedin US Motor.

Hedin US Motor är Official Car under Swedish Game Fair och likaså officiell distributör av Ford F-150 i Europa. Bilarna köps direkt från fabriken i USA och importeras därefter till Tyskland där de homologeras, alltså går igenom omfattande modifieringar och anpassningar för att exempelvis kunna gå igenom en registreringsbesiktning i Europa.

– Vi som distributör säljer direkt till Ford-återförsäljare i Europa. Våra första bilar levererades till återförsäljare för nästan precis ett år sedan och i dag har vi återförsäljare i Sverige, Estland, Tyskland, Nederländerna och Rumänien, säger Maria Ågerup och tillägger att ytterligare marknader i Europa är på gång.

Mer än en pickup

Ford-150 är världens mest sålda pickup och räknas som den tåligaste och mest kraftfulla i sin klass. Maria kan räkna upp många anledningar att köra en F-150. Inte minst är den ett ypperligt val för personer som behöver en pålitlig och mångsidig bil för sitt yrke eller hobby/intresse.

– Bilen är mer än bara en pickup. Det är dess prestanda och robusthet som gör den till en bil som sticker ut i mängden. Aluminiumkarossen med militärklassad hållbarhet och ett chassi i höghållfast stål ger en stryktålig bil med lägre vikt, vilket minskar både bränsleförbrukningen samt ökar last- och dragkapaciteten.

Körupplevelsen kan enligt uppgift liknas vid att framföra en personbil, medan förvaringsutrymmet är som hos en SUV. Utöver det har den massor av funktioner som exempelvis 12-tumsskärmar och 18 Bang & Olufsen-högtalare, och även alla tänkbara förarassistanser och säkerhetsfunktioner – och Co-Pilot 360 Assist 2.0 (Intelligent Adaptive-farthållare). Utöver komforten är Ford F-150 klassledande på fiffiga och smarta funktioner, som exempelvis Pro Trailer Back-up Assist, Trailer Blind Spot Monitoring, Onboard Scale och Smart Hitch, som underlättar för den som lastar och kör med släp.

– Med ett drivmoment på upp till 772 Nm och med 10-växlad automatväxellåda har det heller aldrig känts så enkelt att bogsera 3,5 ton.

Swedish Game Fair närmar sig! Vad har ni för tankar och känslor inför Wenngarn?

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Wenngarn. Sådana här mässor ger oss möjlighet att träffa, lyssna och lära oss mer om målgruppen och självklart även knyta kontakter. Vi har sett att det finns ett intresse från målgruppen inom jakt. Vi har varit med och deltagit under jaktevents tidigare, men inte någon jaktmässa fram tills nu, säger Maria och välkomnar besökarna till Hedin US Motors monter.