fbpx

Dummies.se skapar förutsättningar för ett aktivt hundliv

På dummies.se hittar man allt man behöver för ett aktivt hundliv. Familjeföretaget drivs av Jill och Peter Raneryd som under 20 års tid med apporterande hundar hunnit samla på sig stor kunskap vad gäller bra träningsmaterial, både till hund och hundförare. Nu ser de fram emot att träffa mässbesökarna på Swedish Game Fair för första gången.

 – Det blir spännande och intressant att träffa kunderna direkt, säger Jill och Peter.

Sedan 2009 håller paret till på en gård i vackra Sörmland, Ärla, som ligger mellan Strängnäs och Eskilstuna. I dagsläget har de sex jaktlabradorer och en jaktcocker som de tränar och jagar mycket med, både i Sverige och England. De har startat på många Field Trials och efter alla kurser och träningar har de lärt sig vikten av träningsutrustning av god kvalitet – och samlat på sig värdefull kunskap som de gärna förmedlar vidare.

Deras leverantörer finns i EU, förutom några i UK och Nya Zeeland och Jill och Peter berättar att de exempelvis inte använder leverantörer som har sin tillverkning i länder med barnarbete. Slovenska Mystique, deras huvudleverantör, syr sina egna dummies, pickupvästar, gamebags med mera på egna symaskiner i sina egna lokaler och det görs ingen massproducering. Numera är paret väl insatta i vad som krävs vad gäller bra träningsmaterial till både hund och hundförare.
– Vi lyssnar gärna på våra kunder och vad de har för önskemål och tar ofta hem produkter
efter deras önskan, säger de.

– Vi testar och utvärderar oftast våra produkter för att veta att de håller hög kvalitet och
fyller sin funktion. Numera har vi störst sortiment av dummies i Sverige.

Paret Raneryd har störst utbud av dummies i Sverige. Foto: Privat

Swedish Game Fair närmar sig! Vad har ni för tankar och känslor inför Wenngarn?
– Spännande och lite läskigt. Vi har aldrig varit på en sådan stor mässa tidigare. Vi stod på IWT, International Working Test, 2023 och det var riktigt kul.

Vad kommer hända i er monter?
– Där kommer finnas fina erbjudanden och chans att prova hundtäcken, träningsvästar et cetera, säger de.

Och tillägger:

– Vi ses på Wenngarn!