fbpx

[ap_spacing spacing_height=”40px”]

Skokloster

Nästa Swedish Game Fair arrangeras 26-28 maj 2022

Efter dialog med Jaktgrossisterna i Sverige har Swedish Game Fair beslutat att flytta fram mässan till 26-28 maj 2022. Det rådande läget med pandemin gör att det inte är hållbart att genomföra mässan.

– För ett par månader sedan kändes det som att statsministern gav oss ett hopp när han utlovade att alla skulle vara vaccinerade senast till sommaren. Men med den osäkerhet vi har i dagens marknad så är det omöjligt att planera för en mässa av den här storleken, säger mässgeneralen Torbjörn Larsson.

Swedish Game Fair är årets viktigaste händelse för branschen och påverkar både försäljning, trender och inriktning. Vanligtvis lockar mässan ca 25 000 besökare och ca 300 utställare. Mässan samlar också över 1000 funktionärer med många aktiviteter, uppvisningar och tävlingar under mässdagarna.

– Det är tråkigt att behöva flytta fram mässan, men nu ska vi hjälpas åt så att jaktsverige får träffas igen. Vi ser fram emot att mässan arrangeras i maj nästa år och vi står bakom satsningen till 100% säger Ulf Segerqvist, ordförande Jaktgrossisterna.

Skokloster är värd för Swedish Game Fair 2022

Mitt i Sveriges mässkluster där t ex både Kista, det nya mässområdet Scandinavian Xpo och Arlanda finns ligger Skokloster. Genom flytten till Skokloster kommer mässan att kunna utveckla sina aktiviteter och shower. Större ytor, närheten till alla aktiviteter, mer bryggor och framförallt ett mycket större skjutfält ska göra mässan än mer attraktiv för besökarna.

– Självklart är det tråkigt för både besökare och utställare att vi inte får någon klarhet i vad som gäller. Det är ett hårt slag mot hela mässbranschen, men vi ser fram emot att genomföra mässan nästa år säger mässchef Torbjörn Larsson.

[ap_spacing spacing_height=”40px”]