fbpx

Vargobservationssystem i Ultracom NEXT

Med Ultracom NEXT och dess nya vargsafetysystem ska Tracker- och Ultracom-användare få ökad trygghet under jakten.

I ett pressmeddelande skriver Ultracom om funktionen som kan sägas vara ett resultat av de många vargattackerna i vårt östra grannland.

”Varje användare av Ultracom- eller Tracker-applikationen kan markera en vargobservation i appen, som i sin tur visas på kartan för alla användare som har Safetyfunktionen påslagen. Observationen kan också bekräftas av en annan användare vilket ökar tillförlitligheten för observationen.”

Vidare skriver de att vargobservationen visas i olika färger beroende på hur gammal den är. Röd vargikon betyder att observationen är 0-24 timmar gammal. Gul vargikon betyder att observationen är 24-48 timmar gammal. och grå att observationen är 48-72 timmar gammal. Observationen försvinner från kartan efter tre dagar.

Tilläggsinformation

Om man vill skapa en vargobservation så måste man befinna sig inom två kilometer från observationsplatsen. Man kan även ange tilläggsinformation, exempelvis om det är en visuell eller spårobservation, vargens färdriktning och antalet individer. När man markerat en observation, syns den på kartan för andra användare. Markeringen görs under eget namn och man måste ha Safetyfunktionen påslagen i appen.

I pressmeddelandet skriver företaget även att ifall funktionen missbrukas så kan det leda till uppsägning av kundens användarkonto.

Läs mer om Vargsafetyfunktionen här

Fotnot: Artikeln är publicerad i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.