fbpx

Upplev Skoklosters slott

Skokloster är ett av Europas bäst bevarade barockslott och det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. Under Swedish Game Fair finns chansen att uppleva historiens vingslag och slottets unika arkitektur.

Innanför dess fyra karaktäristiska torn och bakom den vita fasaden ryms nämligen 77 rum och 50 000 föremål; däribland porträttmålningar, tapeter i gyllenläder, porslin, dräkter, vapen och rustningar. Det var greven och fältmarskalken Carl Gustaf Wrangel som lät uppföra slottet på 1600-talet. När Wrangel gick bort år 1676 var slottet inte färdigbyggt. Det är till och med så att hantverkarnas verktyg ligger kvar än idag i bankettsalen, vilket har givit den namnet Ofullbordade salen. Efter Wrangels död gick slottet i arv ända fram till 1960-talet då det förvärvades av staten.

Ofullbordade salen.

Visningar varje kvart

Slottet håller öppet 26-29/5, klockan 11.00-16.00 med visningar var femtonde minut. Besökarna kan uppleva den ofullbordade salen, paradvåningen och rustkammaren. På bottenvåningen visas utställningen Drömmar om Skokloster – mellan slagfältet och stjärnhimlen med utvalda höjdpunkter från samlingarna av praktföremål, med världsberömda målningar, böcker, dräkter och himmelsglober.

Skokloster från sydväst.

Inga förbokade visningar, först till kvarn gäller. Biljetter säljs på plats.

Pris: Vuxen 120 kr, gratis för barn upp till 19 år. Visa upp din mässbiljett så får du 20 % rabatt på slottsvisningar.