fbpx

Svenska Kennelklubben ser fram emot nya mässmöten: ”Finns ett uppdämt behov att prata jakt och hundar”

Rekordmånga hundar har registrerats under pandemin och Svenska Kennelklubben har haft rekordmycket att göra. Nu ser de fram emot att åter träffa hundägare – och att ta igen de två missade åren som varit, helst med råge.

– Vi tror att det finns ett stort uppdämt behov av att ses och prata jakt och hundar, säger Björn Eek, handläggare på Tävlingsavdelningen på Svenska Kennelklubben.

Svenska Kennelklubben, hundägarnas riksorganisation, är en medlemsorganisation med närmare 300 000 medlemmar och 1 100 klubbar runt om i Sverige. Tillsammans arbetar de med frågor som stärker hundens och hundägarens rättigheter i samhället och skapar goda förutsättningar för en sund avel. Dessutom visar de mer än gärna på den stora nyttan och glädjen med hund.

Koncentrerade deltagare under BPH-beskrivning. Foto: Svenska Kennelklubben

– Våra klubbar erbjuder kurser, utställningar, utbildning, prov och tävlingar, hundpromenader, nya hundvänner, föreläsningar, rabatter och förmåner och mängder av andra aktiviteter, säger Björn Eek.

Valp- och hundboomen har gjort att registreringsavdelningen har haft rekordmycket att göra de senaste åren.

– Men vi fick till ett bra arbetsflöde genom att halva styrkan jobbade hemma och den andra halva på kontoret, säger Björn och berömmer sina entusiastiska medarbetare.

Svenska Kennelklubben har som mål att delta på två av de större jaktmässorna per år. Björn Eek har varit med sedan 2014 och när han får frågan om vad han främst tagit med sig så kommer svaret snabbt.

–  Det är alla möten med alla engagerade hundmänniskor! Otroligt vad mycket ideellt engagemang och intresse det finns för hundar i vårt land!

Avslutningsvis, berätta vad SKK kommer göra under 2022 års mässa. 

– Vi kommer bland annat att ha en BPH-beskrivning på plats. BPH  står för Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund, som är öppet för alla raser. Vi kommer även att finnas mitt i hundtorget för att svara på frågor, säger Björn Eek som ser fram emot nya minnen och möten.

– Behovet av att träffas är jättestort.

Svenska Kennelklubbens hemsida