fbpx

Svenska Jägareförbundet ser fram emot mässan: ”Oerhört viktigt att möta våra medlemmar”

Svenska Jägareförbundet kommer taggade till Swedish Game Fair. Både anställd och förtroendevald personal kommer stå redo för att äntligen träffa folk, nätverka och svara på frågor igen.

– Efter åren med pandemi och inställda mässor ser vi verkligen fram emot att åter träffa våra befintliga medlemmar, nya medlemmar och jägare och alla andra som besöker mässan, säger Alpo Syväjärvi, regionchef i Mitt.

Inspiration, nya kontakter genom nätverkande ochmångaolika idéer om vad ett medlemskap i Svenska Jägareförbundet erbjuder jägare och sina medlemmar, det är några av de saker som Jägareförbundet hoppas att besökarna ska få med sig i ryggsäcken efter att ha närvarat på deras aktiviteter. Och många aktiviteter väntar. Bland annat kommer deras nätverk för Unga Jägare och deras kvinnliga nätverk, JAQT, finnas på plats för att pratar om deras verksamheter. Dessutom kommer besökarna kommer kunna vara med och tävla om fina priser och tävla i deras populära skyttesimulator och deras nya VR-skyttesimulator.

Nätverket Unga Jägare kommer finnas på plats under SGF.

– Tillsammans med Studiefrämjandet vill vi också berätta om vad vi kan erbjuda för din fortsatta utbildning som jägare för att nå nya nivåer med kunskap och spännande upplevelser. Vi hoppas med detta, och en del andra överraskningar, kunna erbjuda något för alla besökare, både nya och rutinerade jägare, säger Alpo Syväjärvi.

Fokus på svensk vargförvaltning

Förbundet har under lång tid även jobbat hårt i frågan om den svenska vargförvaltningen, ett arbete som de nu intensifierat inför valet i september. Som ett spännande inslag vid mässan planerar de även för en utfrågning av partiernas jaktpolitiska talespersoner, med fokus på just svensk vargförvaltning.

– Vi ska ge partiernas talespersoner möjlighet att ge svar på våra jägarfrågor och ge dem möjlighet att berätta vad de utlovar att göra i frågan om svensk vargförvaltning om de vinner valet.

– Detta gör vi under fredagen och då hoppas vi att vi också har massor av jägare som kommer för att lyssna på politikernas svar och löften,  det tillsammans med övrigt i vår monter är något som Ni absolut inte ska missa.

Stärker gemenskapen

Alpo menar att jaktmässor som Swedish Game Fairär oerhört viktiga för deras verksamhet eftersom de kan möta medlemmar, samtala, lyssna på medlemmarna och besvara frågorna som finns ute bland jägarna och våra medlemmar.

– Denna mässa, liksom andra liknande mässor, är också viktiga för att vi ska lyfta fram viktiga jaktliga frågor som förbundet jobbar med. Det tydliggör vår styrka och stärker på ett tydligt sätt vår gemenskap och våra gemensamma ambitioner, säger Alpo Syväjärvi.

– Vi ser oerhört mycket fram mot denna mässa och hoppas på riktigt många besökare under mässan.