fbpx

Stort intresse inför Swedish Game Fair: ”Vill visa upp det mesta av det bästa”

Det är hektiska dagar för mässgeneral Torbjörn Larsson – och nyss hemkommen från Las Vegas är han fylld av intryck och kan konstatera att vi äntligen börjar komma tillbaka till det normala igen.

– Jag besökte två av världens största mässor; Shot Show och SCI Convention. Det syntes tydligt att alla ville träffas, handla och göra affärer, säger Torbjörn Larsson.

Och apropå normalt så kändes det lika bra att genast adressera elefanten i rummet gällande vad som präglat allas våra vardagar de senaste åren, nämligen pandemin och coronaläget. Torbjörn berättar dock att de känner sig väldigt trygga med situationen.

– Vi har tagit höjd för att kunna hantera restriktioner, men allt tyder på att vi ska få genomföra mässor som vanligt. Till och med WHO:s Europachef Hans Kluge har uttalat sig om att vi är i slutet på pandemin, säger han.  

Torbjörn Larsson blickar framåt mot maj och späckade mässdagar. Foto: Staffan Johansson

Ja, det är en entusiastisk och positiv mässgeneral som möter oss på andra sidan luren. Han säger att det är en fantastisk känsla nu när jaktsäsongen börjar närma sig slutet och Skokloster snart står redo att öppna upp portarna och ta emot besökarna. I skrivande stund, månadsskiftet januari-februari, håller de som bäst på att planera den nya mässplatsen efter 20 år på Tullgarn.

– Just nu gör vi allt från att kvalitetssäkra ytor från väder, nytt skjutfält, nya arenor, försörjning av el, vatten, Wi-Fi, toaletter och mycket mer. Det är riktigt kul arbete, men det kräver mycket tid, säger han.

Stort intresse

Sakta men säkert börjar de få en helhetsbild av hur årets mässa kommer bli. Och intresset är stort, både från utställare och besökare.

– Storleksmässigt så har vi bokningar som motsvarar den näst största mässan någonsin, och vi är bara i februari. Alla aktiviteter som skytte, hund och fiske passar perfekt på Skokloster. Dessutom så är det extra roligt med det stora intresset för motor, säger Torbjörn Larsson.

Och fortsätter:

– Många av de största företagen har satsat stort eftersom de vill visa upp det mesta av det bästa. Företag som Blaser, Browning och RUAG har ansträngt sig extra, butiker som Jaktia och XXL har satsat stort. Svenska Jägareförbundet har massor som är intressant för besökarna. Sedan har vi världsmästaren i ”trickskytte”, Raniero Testa, som är tillbaka, Mattias Westerlund från Hundskolan Vision kommer. Det blir även jaktbilar, viltmat och hundar i massor.

Hela branschen samlas

Torbjörn Larsson är en rutinerad mässgeneral vid det här laget – och konstaterar att ifall man är ute efter något extraordinärt så är det ett besök på Skokloster som gäller i år.

–  Hela branschen samlas för att fira vår fina tradition med jakt, fiske och hund. Efter två år nedstängning av samhället så kommer årets mässa att bli något extra för alla, Swedish Game Fair är en mässa som berör en stor del av landets befolkning, säger han och avslutar med en hälsning:

– Kom till Skokloster och Swedish Game Fair. Låt oss fira och visa upp våra fina svenska traditioner inom jakt, fiske och hund!