fbpx

Premiär för Jaktbiluställning

Hem / Nyheter / Premiär för Jaktbiluställning

Swedish Game Fair Jaktbilsutställning, den 29 augusti vid Tullgarns slott är utställningen för dig som gillar specialbyggda jaktbilar!

Det finns en unik och bred jaktbilskultur och som besökare kommer du att få se entusiasternas egna bilbyggen och här ges möjlighet att diskutera häftiga lösningar för hundar, vapen, elektronik och köregenskaper med dem som visar upp sina bilar. Men framför allt har du här möjlighet att visa upp din egen bil och att tävla om utmärkelsen Årets jaktbil 2020!

ANSÖK HÄR!
 

Leif Fredriksson

Intervju med Leif Fredriksson, initiativtagare till jaktbilsutställningen

– I höstas satt jag och min dotter i bilen på väg ut på jakt och pratade om att det finns väldigt många jaktmässor och att det vore kul om det kunde hända någonting speciellt på Tullgarn. Där och då föddes idén om en jaktbilsutställning, säger Leif Fredriksson.

Leif Fredriksson har ena benet i jaktvärlden och det andra inom rallysporten. Han har hållit på med rally så länge som han har fått. Han har A-licens och har både tävlat och agerat kartläsare sedan unga år. Han berättar att ingen har gjort en bilutställning för den ultimata jaktbilen på en mässa tidigare och med utställningen på Tullgarn hoppas han kunna inspirera och att andra motorintresserade ska träffa likasinnade.

– Det är mycket snack på mässor och på sociala medier hur man utrustar sin bil med belysning, inredning och allt vad det nu innebär så jag tänkte att det här vore väl någonting att hugga tag i lika fullt som att man åker till en bilmässa i Jönköping kring påsk och tittar på extrema bilar.

– De flesta som håller på med jakt måste dessutom ha en bil för att ta sig någonstans. Det handlar om att gå runt och titta och byta idéer om sina fordon, om hur man gör med sina hundar och så vidare, helt anspråkslöst.

Hur ser din egen drömjaktbil ut?

– Jag har haft många tankar och idéer under årens lopp. Förut var det bilar som var stora och som tog sig fram bra.

Men stora bilar drar ofta mycket bränsle och han berättar att han numera prioriterar och tänker annorlunda.

Värnar om miljön

– Man vill väl ändå ha den optimala bilen så att man kan åka billigt, för det blir många mil under en jaktsäsong och mycket är ju dessutom ideellt, säger han och fortsätter:

– Många jägare är snälla och ställer upp på gods och gårdar över hela Sverige och åker väldigt mycket bil gratis. Jag värnar om miljön och man måste tänka på framtiden. Det kanske blir el, eller gas? frågar sig Leif som dock ställer sig lite tveksam till det sistnämnda, inte minst eftersom han till vardags jobbar på Räddningstjänsten.

– Hur som helst så kan man inte hålla emot utvecklingen, säger Leif Fredriksson och välkomnar alla entusiaster till Tullgarn i maj.

Läs hela intervjun i Magasin Vildmarken nr 2 2020 på www.vildmarken.se