fbpx

Nytt samarbete för att stärka hållbar jakt

Swedish Game Fair och SCI Royal Nordic Chapter har tecknat ett långsiktigt samarbete. Främsta syftet är att tillsammans arbeta för hållbar internationell jakt.

– Intresset för internationell jakt ökar för varje år. Genom vårt samarbete med SCI får vi tillgång till världens största nätverk av internationella jägare med massor av kunskap om hållbar viltförvaltning över hela världen, säger mässchef Torbjörn Larsson.

För mässbesökarna blir det lättare att få information och förståelse för olika jakter i hela världen. SCI kommer finnas på plats för att informera om internationell jakt, men också för att rent bokstavligt guida och hjälpa till att träffa utställare som arrangerar jakt utomlands.

Nils-Ole Stubberud, ordförande SCI Royal Nordic Chapter, och Torbjörn Larsson, mässchef Swedish Game Fair, har ingått samarbete.

– Att bedriva hållbar jakt och viltvård är nyckeln till framgång för många arter. SCI har som en viktig uppgift att informera både samhället och våra beslutsfattande politiker om detta. Swedish Game Fair är en mötesplats där alla parter träffas och där vi får möjlighet att berätta vad SCI:s arbete innebär för att säkerställa kommande generationers möjligheter att bedriva jakt, säger Nils-Ole Stubberud, ordförande SCI Royal Nordic Chapter.

Några av de aktiviteter som SCI kommer genomföra på mässan, förutom att medverka med monter, är föreläsning om internationell jakt, middag med internationella jägare och arrangera möten med politiker och myndigheter.

Fotnot: SCI Royal Nordic Chapter är en ideell organisation med medlemmar från Danmark, Sverige, Norge och Finland. De ingår i världens största organisation för jägare som vill vidga sina vyer genom att jaga runt om i världen. Vi är en del av SCI, som är ledande i arbetet för att skydda rätten att jaga och främja bevarandet av vilda djur världen över.

Läs mer om deras verksamhet här