fbpx

Nöjd mässgeneral packar ihop för den här gången: ”I dag känns det som att man är på retreat”

Swedish Game Fair 2022 är slut och sorlet har lagt sig över Skokloster – och det är en nöjd mässgeneral som packar ihop för den här gången.

– I dag känns det som man är på retreat. Vi lastar gods och stänger området, pratar med utställare, hjälper besökare som tappat nycklar med mera. Vi njuter, säger Torbjörn Larsson när Vildmarken når honom.

För två år sedan var det mindre muntert. Torbjörn berättar att de den gången i stort sett var färdiga när de fick ställa in 2020. Programmet var klart, utställarna var bokade och en massiv kampanj var redan igång.

– Att vänta två år för att få genomföra Swedish Game Fair har varit frustrerande, men det är samtidigt ett avslut som också är början på något nytt, säger Torbjörn som fått fler kvitton på att förändring kan leda till något bra.

– Vi vet nu att Skokloster är en fantastisk plats för den här formen av mässor och möten.

Alpo Syväjärvi, Regionchef Mitt på Svenska Jägareförbundet, vittnar om en lyckad mässa.

– Vi är mycket glada över att vi fick återse befintliga, men också att möta nya, medlemmar under mässan, vilket var ett viktigt och övergripande syfte, säger han.

Och fortsätter:  

– Genomförandet av debatten med jaktpolitiska talespersonerna, med fokus till vargförvaltningen, var på många sätt en succé. Många jägare i landet fick besked om var de olika partierna står i vargfrågan tack vare att debatten direktsändes, men också för att den spelades in och går att se på i efterhand via Svenska Jägareförbundets hemsida.

Mattias Westerlund (till vänster) och polisen pratade bland annat om vapensökshundar under årets upplaga av Swedish Game Fair. Foto: Staffan Johansson

Även Mattias Westerlund från Hundskolan gladdes åt mötena på Skokloster.

– Äntligen så fick vi hundfolk träffas igen under trevliga omständigheter. Vi kunde ses och träna tillsammans, säger han.

Planeringen i full gång

För Torbjörn Larsson blir det dock ingen rast och ingen vila, istället är det rätt upp på arrangörssadeln igen som gäller.

– Vi kör planering 2024 direkt. Men först ska vi städa av och lämna över området till Skokloster Gods. På söndag flyger jag till Dortmund för att förbereda besök på Jagd & Hund, sedan till Riga och avslutar en vecka senare med Bryssel. Kalendern är full, säger Torbjörn som redan nu har många tankar och idéer inför 2024 års upplaga.

– Vi har mycket på gång. Några saker som vi testade på årets mässa var ett utökat motorområde. Årets jaktbil var ett sådant koncept. Vi kommer också att utöka hundprogrammet, skyttet med mer. Sedan hoppas vi på att sportfisket kommer tillbaka. Det är många som vill se fiske på mässan och för oss så är sportfiskarna en viktig del av mässan, säger Torbjörn Larsson och tillägger:

– Jag vill även skicka med ett stort tack till alla besökare som hört av sig med glada tillrop.

Artikeln är gjord i samarbete med Magasin Vildmarken, Swedish Game Fairs officiella mässtidning.