fbpx

Mithrill – långkalsongen som både skyddar och värmer

Under Swedish Game Fair lanserar Swevest en produktnyhet med flera funktioner. Deras långkalsong, Mithrill, skyddar nämligen bäraren mot vildsvinsbetar, samtidigt som man kan bära sina favoritbyxor över.                        

– Denna byxa är tänkt att du ska ha under dina valda jaktbyxor, tunna vid sommar/ skyddsjakten och tjockare på vintern. Är du frusen kan du även ha långkalsonger över, säger Swevest i en kommentar.

Dyneema-skyddet är bevisat tåligt och fibrerna har hög kapacitet vad väller skär- och sticktålighet och är okänsliga mot nötning. Dessutom går de inte att riva och är ett material som är vida använt inom exempelvis fäktningssporten.

Benlängderna finns i 32 och 34 tum och byxorna har en 4-vägsstretch, vilket gör att de följer kroppen väldigt väl. Swevest själva liknar de vid känslan av att bära ett par joggingbyxor.

– De är sköna, men man känner såklart att man har dem på sig, precis som just mysbyxorna, säger de.

Och tillägger:

– Passformen är väldigt bra, men man måste ha i åtanke att man bär dem för att skydda sig. De kan vara lite lösa i magen, eller tajta, lite långa/ korta, men det är inget som påverkar dess funktion!

Utmärkta testresultat

Under torsdagen fick Swevest ett kvitto på att understället håller vad det lovar när ett ackrediterat institut redovisade imponerade testresultat. Testat visade nämligen att skyddet peakar på 2409 N innan det slits itu, och en rivstyrka på hela 978 N.

Missa inte att besöka Swevest under mässan för mer info och för att prova! Kolla även in filmen nedan där Rickard från Swevest berättar mer om produkten.