fbpx

Lönneberga älgskötselområde arrangerade jakt till förmån för Barncancerfonden: ”Viktigast med barnen”

I lördags deltog 22 jaktlag i Lönneberga i en jakt till förmån för Barncancerfonden. Initiativtagarna var styrelsen i det lokala älgskötselområdet och insamlingen verkar inbringa runt 15 000 kronor till forskningen.

– Det är kul att man om man har möjlighet kan skänka en slant samtidigt som man utövar sin hobby, säger Simon Lönnäs, Lönneberga älgskötselområdes styrelseordförande, i en kommentar till Dagens Vimmerby.

Simon Lönnäs berättar att det började med att styrelsen tog beslut om att ha en jakt till förmån för Barncancerfonden eftersom det är något som ligger dem varmt om hjärtat. De ville ha med så många som möjligt av jaktlagen i närområdet och de deltagande jägarna fick skänka en valfri summa till ändamålet. Dessutom valde vissa jaktlag att skänka pengarna som de kan inbringa för köttet som de fick med sig från helgen och den totala summan ser i nuläget ut att landa på ungefär 15 000 kronor.

Kan bli en årlig dag

De medverkande vittnar om en helg som gav mersmak och där de kunde kombinera nytta med nöje.

– Det var väldigt lyckat. Det här var första gången vi arrangerade något sådant, men vi ska försöka hålla i en sådan här dag årligen, säger Simon Lönnäs till Dagens Vimmerby.

Fotnot: Nyheten presenteras i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.