fbpx

Liemke Keiler 35 förvandlar natt till dag

Vad gömmer sig egentligen på dina jaktmarker under dygnets mörka timmar? Den handhållna värmekameran Keiler 35 Pro förvandlar på ett imponerande sätt natt till dag.

Låt oss gå rakt på sak, Liemke Keiler 35 Pro är en av marknadens bästa termiska spotters, om det råder ingen tvekan. Men det som ändå får den att sticka ut lite extra är dess optiska zoom. Dess utgångsläge är nämligen på hela 2,5 gångers förstoring. Med andra ord, den ger dig en mer detaljerad bild på längre avstånd än de flesta andra enheterna i samma prisklass.

Vi har haft många sena kvällar, nätter och tidiga mornar intill vildsvinsåtlarna i Värmland, och det går inte att bli annat än imponerad av denna värmekamera. Tack vare den klara bilden, både direkt i okularet men inte minst om man nyttjar dess trådlösa funktion att streama live till telefonen, så kan man inte bara se djuren, utan till och med könsbestämma dem.

Keiler 35 Pro erbjuder fyra olika färglägen, white-hot, black-hot, red-hot och rainbow. Den har en greppvänlig gummerad yta och rejält tilltagna knappar som är enkla att hitta i mörkret, även om man har handskar på sig. Vågen säger 420 gram och med knapparna på toppen kan du nyttja digital zoom upp till 4 gånger, ta stillbilder, börja inspelning av video eller ge dig in i menyerna.

I vårt exempelklipp nedan har vi klippt olika sekvenser som visar användbarheten och mångsidigheten med alla de olika färglägena på Keiler 35 Pro, I de flesta sekvenserna är färgläget red-hot aktiverat, ett läge där värmesignaturen vit, men det varmaste också blir ytterligare highlightat i rött. Detta är ett läge som jag själv uppskattar väldigt mycket eftersom det på lite avstånd urskiljer det vita och röda mot exempelvis stenar och klippor i naturen på ett bra sätt. Självfallet har vi även spelat in en och annan kill scene – dessa kommer du att få se i våra sociala medier framöver så missa inte att följa oss på Facebook och Instagram om du inte redan gjort det.

Objektivlinsen på enheten har ett gummiskydd som tyvärr oavsiktligt fälls ner ibland, men det är ändå bra när enheten ska packas ned i väskan eller jackfickan.

Game changer under vildsvinsjakten

Under vildsvinsjakten är en termisk spotter en riktig game changer, men även under andra jaktformer under de mörkaste timmarna är det ett gediget hjälpmedel. Termiska kikarsikten är förvisso bara lagliga att använda vid vildsvinsjakt, men handenheter är lovligt att nyttja för all typ av jakt. Och under eller inför bockjakten, är detta ett utmärkt sätt att hitta viltet. Med Keiler 35 Pro spanar du av en åker på några sekunder.

Batteritiden ligger på cirka fyra timmar, vilket säkert är i underkant för många, men det räcker gott och väl för mig. Den kan även matas via Micro-USB så att den håller hela natten. Liemke Keiler 35 Pro är en robust pjäs som verkligen gör jobbet på ett alldeles utmärkt sätt!

Fotnot: Artikeln är publicerad i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.