fbpx

Jaktia Jönköping erbjuder nyexaminerade jägare extrautbildning vid köp av vapen: “Viktigt förstasteg på resan”

Som nybliven jägare finns det mycket nytt att lära. Nu erbjuder Jaktia Jönköping alla som tar jägarexamen, och som ska köpa vapen, en utbildningsjakt på småvilt.

– Det är viktigt att lära sig hur man beter sig på en jakt och vad man behöver tänka på i ett skarpt läge, säger ägaren Christian Larsson i ett pressmeddelande.

Man blir aldrig en fullfjädrad jägare, och kanske speciellt i början är det viktigt att lära sig så mycket man kan om djur och natur, om utrustning, om jaktmetoder och hur man fäller djur på ett moraliskt och skonsamt sätt. Jaktia Jönköping erbjuder därför alla som tar jägarexamen, och som ska köpa vapen, en utbildningsjakt tillsammans med en erfaren jägare.

– En mycket informativ och praktisk utbildning där vi tillsammans jagar småvilt under en dag, säger Christian Larsson.

Christian Larsson, VD på Jaktia Jönköping. Foto: Staffan Johansson

Och tillägger:

– Alla kanske inte känner några andra jägare eller kan komma med i något jaktlag, så vi vill hjälpa till och låta nya jägare komma i gång genom att erbjuda en dag där vi faktiskt tar med dig på jakt. Och mig veterligen är vi först i landet med detta.

Möjlighet att ställa frågor

En utbildningsdag kan innebära ett första jakttillfälle för en nyutexaminerad jägare eller till någon som har jägarexamen men som inte har varit ute och jagat på länge. Här får den nykläckta jägaren möjligheten att ställa frågor, komma i gång med jakten och lära sig grunderna hur man ska agera när man står på pass.

– Precis som med mycket annat handlar jakt om erfarenhet och det krävs mycket tid och övning för att bli en van och rutinerad jägare. Utbildningsdagen gör dig inte till någon färdig jägare, men den är ett viktigt förstasteg på den resan, säger Christian.
– För en person som precis har klarat av att ta sin licens är detta verkligen en toppenbonus i samband med vapeninköpet.

Fotnot: Nyheten presenteras i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.