fbpx

Hunden Minou – en annorlunda kyrkoherde

Under Swedish Game Fair visar Svenska kyrkan Håbo pastorat upp några av de djur de använder sig av främst i barn- och ungdomsverksamheterna, bland annat ”kyrkoherden”, hunden Minou, och hennes hundförare Johanna som kommer visa sitt fantastiska samspel vad gäller att valla får.

Johanna är till vardags fritidsledare i Svenska kyrkan Håbo pastorat. Tillsammans med några vänner äger hon några får som brukar få följa med till jobbet ibland och vara med på barn- och ungdomsgrupper och i skolföreställningar med olika bibeläventyr. I Håbo pastorat finns fler medarbetare som har djur som sitt största fritidsintresse och de använder djur av olika slag i våra barn- och ungdomsverksamheter, något som blivit populärt.

– Djur skapar samtalsämnen som gör att barn, ungdomar och vuxna kommer varandra närmare och vi vill också lära våra besökare att värna om Guds skapelse vilket innefattar att man tar hand om varandra, djuren och naturen. Vi ser också att umgänget med djur tillför lugn, glädje och gemenskap hos barn och ungdomar som besöker oss, säger de.

Och fortsätter:

– Att få sitta mitt i en fårflock och lyssna när de mumsar gräs, rida en liten stund på en häst, luta sig mot en snäll hund som lyssnar på ens innersta tankar eller borsta en liten kanin som behöver ens omvårdnad är underbart och vi vill gärna erbjuda detta till alla vi kan.