fbpx

Högtryck i mässfabriken: “Man kan kalla det för strukturerat kaos”

Det har varit en lång väntan, närmare bestämt tre år, men nu är det bara en månad kvar innan portarna åter slår upp för Swedish Game Fair. Mässgeneral Torbjörn Larsson vittnar om högtryck i mässfabriken.

– Det är många frågor, både från utställare och besökare. Det är också finslipning av mässprogrammet. Med aktiviteter och utställare så har vi över 2 000 funktionärer under tre mässdagar, säger han.

När Torbjörn ombeds beskriva läget inför mässan så kommer svaret snabbt.

– Man kan kalla det för ett strukturerat kaos. På Tullgarn har vi jobbat in oss under 20 år. Med Skokloster bryter vi ny mark så självklart är det många bollar i luften samtidigt. Men det är kul och alla är förväntansfulla och positiva.

Del av svenska kulturen

Torbjörn berättar att många av de största företagen satsat extra stort i år, andra medverkande likaså, detta eftersom de vill visa upp det mesta av det bästa.

– Utställarna är på topp, hundklubbarna likaså, och våra shower inom skytte, hund, mat med mera är också på topp. Att samlas till en Game Fair är inte bara roligt och häftigt – det är viktigt att visa upp vår bransch och att jakten, hunden och landsbygden är en del av den svenska kulturen.