fbpx

Helia 42 RF – förenar briljant optik med tillförlitlig avståndsmätning

Med HELIA 42 Rangefinder presenterar KAHLES den efterlängtade och optimerade efterföljaren till populära HELIA RF.

Avståndsmätningsteknologin har här vidareutvecklats och möjliggör nu exakta mätningar på jaktrelevanta mål på upp till 1500 meter, vilket är 50 % längre än föregångaren. Ny linsteknologi möjliggör ljusa och skarpa avbildningar med hög skärpa och naturlig kontrast – och den enkla, intuitiva hanteringen/menystyrningen möjliggör visning till den patenterade KAHLES EAC-funktionen för vinkelkorrigering, Long-Range (LR)-funktionen för mätning av större mål på upp till 4500 meter – och visning av omgivningstemperatur och lufttryck.

Skanningsläget, som möjliggör dynamisk mätning av rörliga mål, kompletterar de jaktrelevanta funktionerna. Den högkvalitativa och klara OLED-displayen erbjuder dessutom en ännu mer exakt målmarkör.

Fem manuella belysningsnivåer finns – som är tillgängliga utan att behöva öppna en extra meny – erbjuder kvick anpassning av displayen efter rådande ljusförhållanden. Energiåtgången har bättrats på och enligt uppgift ska batterilivslängden klara upp till ungefär 4000 mätningar.

Kombination av skådning och mätning

Den ergonomiskt genomtänkta placeringen av funktionsknapparna och den lättåtkomliga knappen för Rangefinder-funktionen ger en perfekt kombination av skådning och mätning samtidigt. Kikarens armering och de olika knapparna har utformats med tanke på praktisk användning och erbjuder tillsammans med det vattentäta och motståndskraftiga aluminiumhöljet ett bra skydd även vid svåra förhållanden med ett behagligt och halksäkert grepp.

HELIA 42 RF finns i två varianter, 8×42 och 10×42.