fbpx

Geovid Pro 32 är här: ”Erbjuder allt en jägare önskat sig”

Marknaden har längtat, och nu är den äntligen här, Geovid Pro 32. För första gången presenterar Leica en premiumhandkikare med både avståndsmätare, ballistikprogram och tracking – och det i ett 32 mm-format.

– Det kompakta formatet gör den väldigt smidig när användaren är ute på jakt, såväl som för vandring i bergen, säger Stefan Lindqvist, Area Sales Manager Sport Optics på Leica Camera AG.

Leicas tyska ingenjörskonst har låtit många generationer se och uppleva sin omgivning och världen på ett revolutionerande sätt. Men trots att de är världsledande inom optik så söker de ständigt vägar att utvecklas ytterligare. Den här gången har de bland annat tagit till sig användarnas önskan om ett lite nättare format.

 –  Vi behåller den knivskarpa bilden och optiska prestandan, men gör kikaren mer kompakt och lättare. Vi har lyssnat på efterfrågan att kikare med avståndsmätare blir så stora och ”klumpiga” och vårt svar till marknaden är denna fantastiska nya kikare som erbjuder allt en jägare önskat sig, säger Stefan Lindqvist.

Och fortsätter:

– Vi vill att användaren skall känna att den inte är för tung, att den inte är i vägen. Det skall vara en glädje att ha Geovid Pro 32 runt halsen, inte en börda att bära på en tung enhet.

Nyheter i förbättrad app

Dessutom väntar ytterligare nyheter för dem som beställer den nya kikaren. Stefan berättar nämligen att de har gjort en ny Leica-app som är förbättrad i samband med Geovid Pro 32.

– Ett avancerat ballistikprogram från Applied Ballistics gör att du får väldigt exakta siffror och mätningar. Sist, men inte minst, så kan du vid tuffa lägen spåra dig till en utmätt plats med hjälp av tracking-funktionen.

– För den avancerade användaren, så kan man uppgradera Applied Ballistics till ”Elite” för ytterligare funktioner i sin app, avslutar han.

Beställning av Geovid Pro 32 sker via Leica auktoriserad återförsäljare från och med nu (med leverans från och med april 2022).

Fotnot: Nyheten är publicerad i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.