fbpx

Garmin lanserar Alpha 10 – en unik lösning för hundspårning

I onsdags lanserade Garmin Alpha 10, en lätt och mångsidig enhet som ska ge fler användare flexibla lösningar för spårning och träning. En ny kompakt design och en unik lösning för hundspårning som kommer väl till pass i många olika situationer utlovas.

– Då du är utomhus med dina hundar kan mycket hända, men en sak som du vet med säkerhet är att du alltid behöver ha koll på var dina hundar befinner sig och att du kan se till att de snabbt kommer i säkerhet om så skulle behövas, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin, i ett pressmeddelande.

Foto: Jo Stenersen
Marcus Bjärneroth.

Marcus Bjärneroth, PR-ansvarig i Norden på Garmin, instämmer när Magasin Vildmarken når honom.

– Det är många passkyttar som uppskattar att se hunden i sin Garminklocka och med Alpha 10 sker detta smidigt och enheten kan enkelt hänga i bältet eller på ryggsäcken. De gånger skytten önskar display så kopplas den enkelt till mobiltelefonen, säger han i en kommentar.

Och tillägger:

–  Alpha 10 är smidig och tålig, väger lite och är enkel att ha med sig samt har bra batteritid på runt 40 h.  

Ja, Alpha 10 väger enligt uppgift endast 165 gram och är 6,6 centimeter hög vilket gör den till den minsta och lättaste bland Garmins spårningsenheter. Men trots det är är den fullspäckad med pålitliga funktioner. Alpha 10 ger användarna hundspårning med endast ett snabbt ögonkast och användarvänlig hundträning. Den har också en display med hög kontrast som kan läsas av även i skymning och mörker, visar riktning med avstånd och anvisande pilar till hundarna med en uppdateringshastighet var 2,5 sekund.

Den kan spåra och träna upp till 20 hundar på ett avstånd upp till 14,5 kilometer med hjälp av inbyggd GPS och har även träningsfunktioner med ljud och vibration. Alpha 10 är lätt att använda och det är enkelt att växla mellan hundar genom att använda enhetens joystick. Med ett inbyggt batteri som varar upp till en vecka (40 timmars användning) och en vattenklassning enligt IPX72, kan din Alpha 10 följa dig vart jakten än tar dig – vid både regn och solsken.

Garmin Alpha 10

Mobil lösning

Para ihop din Alpha 10 med appen Garmin Explore™ för utökade kartmöjligheter. Då den är ihopparad kan du stoppa undan din Alpha 10 och istället använda din kompatibla smartphone eller surfplatta för att se hundarnas position och spåra dem i realtid. Garmin Explore ger ännu mer relevant information såsom bland annat återuppspelning av jakten så att du kan få återuppleva dina favoritögonblick. Den är robust och har pålitliga funktioner för navigation även i svår terräng, anpassningsbara spårlinjer och sparade jaktupplevelser som du enkelt kommer åt då du behöver.

Kamratspårning

Alpha 10 kan paras ihop med din kompis kompatibla spårningsenhet från Garmin, till exempel Alpha 100 och Alpha 200i, vilket gör att du kan se din kompis och din kompis hunds position. Då enheterna är ihopparade kan du fatta beslut på information i realtid baserat på den information du får upp vid ett snabbt ögonkast istället för att behöva vänta på verbal kommunikation från din kompis. Tack vare tvåvägs-kommunikation kan ni se varandras position och få en utökad kontroll och medvetenhet även då ni inte har visuell kontakt. Dessutom kan ni skicka fördefinierade meddelanden mellan era kompatibla enheter för ännu snabbare kommunikation.

Garmin ekosystem

Para ihop Alpha 10 med fler Garmin-enheter, såsom en kompatibel smartwatch från Garmin, till exempel Instinct®, fēnix® eller tactix®, genom att använda den inbyggda appen för hundspårning. Vill du använda din enhet för spårning i bil, så är Alpha 10 också kompatibel med Garmin DriveTrack™. Det är också möjligt att para ihop Alpha 10 med Montana® 700-serien.

Fotnot: Artikeln är publicerad i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.