fbpx

Aimpoint Acro C-2 – tåligast på marknaden?

Nästa generation i Acro-serien är här, och visar upp en optimerad teknologi. Vi har tittat närmare på Aimpoint Acro C-2.

Med ett nytt mer kraftfullt CR2032-batteri och en ny diodteknologi håller Acro C-2 för fem års konstant användning på läge 6/10 (dagsljus). Den nya LED-tekniken ger en skarpare 3.5 MOA-punkt. Den låga vikten, en låg optisk axel som gör det snabbt och enkelt att hitta målet samt ett obegränsat synfält gäller även för Acro C-2.

Till Acro C-2 finns det flera alternativa fästesplattor vilket gör det till ett allroundsikte för ett stort antal vapenplattformar såsom hagelbössor och kulgevär. Alla tillgängliga fästesplattor passar både Acro C-1 och Acro C-2 .

Siktena i Acro-serien kan också monteras som piggy-back. Piggy-back montage innebär att siktet monteras via en ring på ett förstorande kikarsikte.

Klarar alla förhållanden 

 Siktet har gått igenom brutala tester för att påvisa sin hållfasthet och pålitlighet. Efter över 20,000 skott monterat på en pistol i kaliber .40 visar den inga tecken på att ge upp.  Polis, militär, jägare och skyttar runt om i världen förlitar sig på Acro-siktet och det slutna sikteshuset gör att det klarar alla väderförhållanden. Med Aimpoint Acro har du ett sikte som kommer vara en trotjänare i många år. Siktet levereras med en 3,5 MOA-punkt och skyddsglas fram och bak som skyddar det avancerade reflekterande linssystemet. Vill man skydda siktet ytterligare mot stötar, väder och vind finns flip-up skydd tillgängliga.

Tydligare känsla 

Acro C-2 har en ny digital knappsats, som ger en tydligare känsla vid justering av rödpunktens intensitet. Dessa knappar finns numera placerade bredvid batterilocket och blir därmed skyddade mot oavsiktliga knapptryckningar. 

Fotnot: Artikeln är publicerad i samarbete med vår officiella mässtidning, Magasin Vildmarken.