Här är tre nyheter som vi kommer att visa i monter A:10 till helgen.
Sako 85 Carbonwolf, Sako 85 Finnlight II och Tikka T1x.

sako 85 carbonwolf 2018 hero2

Sako 85 Carbonwolf
Sako 85 Carbonwolf har en underbar justerbar kolfiberkolv. Kolven tillverkas enligt samma RTM-princip och av samma tillverkare som Carbonlight-kolven, även denna kolv har Soft-touch beläggning. Carbonwolfkolven har däremot kolfibret lagt på ett annat sätt för att uppnå önskad effekt.

Kolvkam och kolvlängd ändras med en rejäl knapp och manuell justering och det är väldigt enkelt att hantera och göra justeringar. Pistolgreppet ergonomiskt utformat för maximalt avslappnad skjutställning.
Studsaren har dubbla rembyglar så man kan ha benstöd och rem monterat samtidigt.

Pipan är en flutad semi-heavyvariant. Finns i 51 cm eller 62 cm piplängd, fabriksgjord 15x1 gängning på både lång och kort pipa

Sako 85 Carbonwolf tillverkas i ett antal kalibrar i S, M och L-låda.

sako finnlight ii 2018 hero2

Sako 85 Finnlight II
Sako 85 Finnlight II - det första vapnet med justerbar syntetkolv, och även det första vänstervapnet med syntetkolv.
Finnlight II kolven med en lätt glasfiber / kolfiber kolv, tillverkad med “aerospace grade” RTM (Resin Transfer Molding) teknologi. Vi använder RTM på ett sätt som ger vår kolv perfekta egenskaper genom handlagd fiberväv. Kolven görs med flera lager glasfiberväv vilket ger en extrem vridstyvhet. Kolven är kolfiberbäddad att ge extra styrka i de mest utsatta delarna av kolven.

Greppytorna och kolvkamen är belagda med slitstark elastomer. Materialet har väldigt hög motståndskraft mot UV-strålning, repor och kyla/värme. Greppytornas mönster i kombination med elastomeret skapar ett säkert grepp oavsett väder.
Kolven har justerbar kolvkam med elastomeryta för ökad komfort. Justering görs genom att trycka in knappen och sedan manuellt höja/sänka tills man har perfekt anlägg. (ej fjäderbelastad). Man har lagt mycket tid för att få en knapp som är solid och samtidigt lätt att hantera.

Sako 85 Finnlight II finns även för vänsterskyttar, ett äkta vänsterutförande med justerknappen på rätt sida.

Låda och pipa är tillverkade av rostfritt (rosttrögt) stål. För ytterligare skydd mot vädrets makter är dessa överdragna med en marknadsledande Cerakote-behandling.
Utöver kolven så är även metalldelarna viktoptimerade. Pipan är flutad, och man har använt aluminium till varbygeln och magasinsbotten. Även aluminiumen på dessa delar är Cerakote-behandlad.

Studsaren kommer i lådstorlek S, SM, M och L.

tikka t1x 2018 hero2

Tikka T1x
Tikka T1x är den första moderna småviltstudsaren från Tikka. Ett fullstort vapen i mindre kalibrar.
Tikka T1x tillverkas i .22lr och .17HMR. Vapnet har fastmonterad pipa och är inte en pipbytesmodell som Sako Quad.
Pipan är en kallhamrad crossover-variant mellan jakt och varmint vilken ger många fördelar utan att addera för mycket extra vikt. Den fasta pipan är gängad med ½" x 20 UNF direkt från fabrik och levereras utan öppna riktmedel. Båda varianterna har sex räfflor i loppet, . 22an har räffelstigning 16,5". .17HMR har 9".
Båda kalibrarna levereras med löstagbart 10 skottsmagasin.
Avtryckarenheten är densamma som på T3x, alltså en av jaktvärldens bästa standardtrycken. Lådan har frästa 11 mm spår för optiktfästen.
Kolven är som på storebror T3x, och har samma möjligheter till personifiering och justering med olika pistolgrepp och framstockar. Det finns två olika vinklar på pistolgreppen i fyra färger och en soft touch variant. En bredare framstock finns i samma material/färgurval. Infästningen till låda/pipa är densamma som till T3x.
Tikka T1x är 96 cm lång och väger 2,6 kg.

 

Slipp kön, köp biljetten online.

Köp biljett här

Go to top