Skol SM 2017

Tävlande elever i skol-SM 2017

 

Under två dagar, 25-26 maj, gör 17 elever från sju naturbruksgymnasier med jaktinriktning upp om den prestigefyllda SM-titeln i jakt på Swedish Game Fair på Tullgarn.
Tävlingen som omfattar elva delmoment kommer att testa elevernas kunskaper i bl.a. skytte, styckning, jaktteknologi, avståndsbedömning och jakthundskunskap.

Tanken med att återigen arrangera Skol-SM i jakt på en stor mässa, detta år på Swedish Game Fair, är att fortsätta lyfta fram Sveriges jaktliga gymnasieutbildningar och visa upp skolornas duktiga elever och deras kunskaper. Ett annat syfte är att än mer koppla ihop tävlingen med jaktbranschen som finns på plats på Swedish Game Fair.

Skolmästerskapet anordnas varje år sedan 2011, med ett grundkoncept från Svenska Jägareförbundet. Årets tävling pågår under fredagen och lördagen, 25-26 maj, med prisutdelning på mässan stora scen på lördag eftermiddag.

Flera av deltävlingarna går att följa som publik på plats på mässan. Ta gärna kontakt med ForshagaAkademin på mässans Ungdomstorg för mer info om tider och grenar.

Extra roligt är att stora delar av branschen också är med som samarbetspartners och sponsorer till skolmästerskapet, t.ex. Jägarförbundet, Zeiss, Aimpoint, Polaris, Fondprodukter, Nima/Swedol, SKK, Öknaskolan och självklart Swedish Game Fair.


ForshagaAkademin, som är årets huvudarrangör av Jakt-SM, startade 1997 och har fyra av sina fem gymnasieprogram inom naturbruksprogrammet – hundsport, viltvård, äventyrsturism och sportfiske. Skolan har dessutom en yrkeshögskoleutbildning med inriktning fiske- och jaktguide och samlar elever från hela landet och även från de nordiska grannländerna.

 

Slipp kön, köp biljetten online.

Köp biljett här

Go to top